site-ul nr 1 din România cu informații despre ochelarii Ray-Ban originali / despre raybanfun.com

Cumpara ochelari originali Ray-Ban

Ray-Ban Aviator

Ray-Ban Aviator

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban Wayfarer

De ce se numesc ochelarii Ray Ban...Ray Ban?Posted: miercuri, 25 iulie 2012 | | Etichete: , ,

Brandul Ray Ban a devenit astazi aproape sinonim cu ochelarii de soare, si chiar si in Romania spunem uneori "mi-am cumparat o pereche de ray-bani" in loc sa spunem "mi-am cumparat o pereche de ochelari de soare Ray Ban". Exact cum, in limba romana, brandul Adidas a devenit substantiv comun, si foarte multa lume spune ca si-a cumparat "adidasi", chiar daca pantofii sport respectivi sunt produsi de Nike sau Puma.


Model vechi de ochelari de soare Ray Ban Outdoorsman, produs in anii 1980 de catre firma Bausch & Lomb, cea care detinea la acea data brandul Ray Ban / foto: solarisvintage

Dar de unde vine insa denumirea de Ray-Ban data ochelarilor de soare produsi, la acea data, de firma americana Bausch&Lomb ? Mai exact, ce inseamna Ray Ban ? Explicatie este una foarte simpla, si este data de utilitatea initiala a acestor ochelari, si mai precis a lentilelor acestora. Ray-Ban este practic prescurtarea termenului ray banner, ceea ce, in limba engleza, inseamna, intr-o traducere aproximativa, "care blocheaza razele".

Lentilele patentate la sfarsitul anilor 1930 erau fabricate dintr-o sticla speciala, mineralizata, iar scopul lor principal era acela de a proteja ochii de razele infraroşii şi razele ultravioletele. Aceasta calitate a lentilelor "ray banner" era foarte folositoare in special pilotilor din aviatia militara americana. In timpul zborului, mai ales la altitudini mari, acestia aveau deseori probleme din cauza razelor soarelui. Aceasta este si explicatia faptului ca primele modele au capatat, in timp, denumirea de "Aviator", desi nu s-au numit astfel de la inceput.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...